Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Audi poprvé vítězí v 24 h Nürburgring

Poprvé v historii nejtěžšího závodu cestovních automobilů na nejtěžším okruhu světa vyhrály vozy Audi, zatímco favorizované vozy Porsche, které vládly závodu v minulých letech skončilo až na šestém místě. Jubilejního 40. ročníku na Nürburgringu Nordschleife se zúčastnil i Tomáš Enge a Jan Šenkýř.

Letošní závod byl velice vyrovnaný, neboť první dvě Audi R8 LMS utra i třetí Mercedes Benz SLS AMG ujely shodně 155 okruhů. Kromě tří vozů Audi a dvou Mercedesů se do první desítky dostaly ještě čtyři BMW Z4 GT a pouze jediné Porsche 997.
V závodě velice často dochází ke kolizím rychlých vozů s těmi pomalejším při předjíždění o jedno nebo i více kol zpátky. A nevyhnuly se ani Audi. První postiženým byl vůz s číslem 2, řízený Miesem. Oprava poškozeného vozu si vyžádala padesát minut, ale spolehlivou jízdou v dalších hodinách se jeho kolegům Fässlerovi a Rastovi podařilo dojet na pátém místě.
V noci se pak do podobné situace dostalo Audi belgické stáje, které bylo nakonec klasifikované na 32.místě.
Ještě nějakých pět hodin před cílem kroužilo na pátém místě Audi týmu Raeder Motorsport, ale pak se Thomas Mutsch nestačil včas vyhnout jinému vozu, jehož jezdec nečekaně změnil směr. Následoval náraz do svodidel a konec.
Slavný závod stále láká řadu jezdců, kteří už pověsili helmu na hřebík, ale jednou do roka ji sundají a vyrazí na záludnou trať. Letos to byli mimo jiné Nicola Larini, Frank Biela, Klaus Ludwig, Klaus Niedzwiez, Altfrid Heger, Christian Menzel, Fabrizio Giovanardi a další.
Cíl viděl i neviděl Tomáš Enge se svými kolegy Stefanem Mückem, Oliverem Mathaiem a Fredym Barthem. Německé stáji Young Driver AMR s vozem Aston Martin se totiž nevyhnuly technické problémy.
Tomáš Enge závodil na dlouhé verzi okruhu Nürburgringu (spojení okruhu Grand Prix a Severní smyčky) už v dubnu tohoto roku. Jednalo se však o čtyřhodinový závod, tedy zlomek toho, co čekalo na jezdce a techniku uplynulý květnový víkend. „Závod na severní smyčce okruhu Nürburgring není nikdy jednoduchý. Je to hrbolatá a úzká trať se skoky a klopenými zatáčkami z betonových panelů. Závodní speciály nemůžete nikde jinde na závod připravit, než tady. S našim vozem jsme měli několik dětských nemocí, ale s tím jsme do závodu šli – připravit auto na další dva roky dopředu,“ uvedl na začátek Tomáš Enge.
Vůz Aston Martin V12 Vantage týmu Young Driver AMR zastavila první technická závada již v první hodině závodu. „První problém se objevil docela brzy. A to již po pěti kolech. Museli jsme měnit spojku, která začala prokluzovat. Výměnou jsme ztratili něco přes dvě hodiny. Postupně se nám obrušovaly na podlaze šrouby, které drží přední a zadní část podlahy vozu. V noci nám podlaha začala brousit o asfalt, a tak jsme museli problém řešit,“ začal s výčtem problémů liberecký závodník.
Ztracený čas se posádce dařilo stahovat, ale seznam problémů se ještě navýšil. „Auto dostává na trati neuvěřitelný záběr. Přirovnal bych to třeba v rally k závodu v Řecku. Nakonec jsme museli měnit ještě zadní náboje kol, kde nám postupně praskaly kolíky, které zajišťují pozici kola. Čtyři hodiny před cílem praskl Stefanovi ráfek právě v místě, kde kolíky aretují pozici kol. Když jsme prozkoumali další ráfky, našli jsme ještě dva naprasklé. Z bezpečnostních důvodů jsme se rozhodli dále nepokračovat. Vyjeli jsme pouze na závěr, abychom symbolicky proťali cílovou čáru a byli klasifikováni v závodě,“ řekl český jezdec.
Tomáš Enge nakonec spatřil cíl na 106. místě. „Já jsem si osobně závod velice užil. Jedná se o největší závod cestovních a GT vozů na světě. Za celý víkend dorazilo na okruh přes dvě stě tisíc fanoušků, kteří zaplnili všechny tribuny a kempy. Atmosféra tu byla neuvěřitelná. Pro mě to byl obrovský adrenalin, který jsem si užíval od začátku až do konce,“ dodal na závěr Enge.
Druhý náš jezdec Jan Šenkýř dojel s BMW M3 na pěkném 31.místě.


1.Basseng, Haase, Stippler, WinkelhockAudi R8 LMS ultra155 kol
2.Mamewow, Abt, Anmermüller, HahneAudi R8 LMS ultra155
3.Frankenhout, Simonsen, Kaffer, ArnoldMercedes-Benz SLS AMG155
4.Leinders, Palttala, MartinBMW Z4 GT3-1 kolo
5.Fässler, Mies,Rast,StipplerAudi R8 LMS ultra-4 kola
6.Abbelen, Schmitz,Brück, HuismannPorsche 997 GT3-4 kola
7.J.Müller, D.Müller, Alzen, AdorfBMW Z4 GT3-5 kol
8.Hürtgen, Schwager, Bastian, AdorfBMW Z4 GT3-5 kol
9.Klingmann, Wittmann, Göransson, LamyBMW Z4 GT3-5 kol
10.Zehe, Hartung, Rehfeld, BullittMercedes-Benz SLS AMG GT3- 5 kol




JL, 22.5.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar