Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Ak Přerov - Jakub Kubíček vyhrál Evropu

V pořadí sedmým závodem pokračovalo Mistrovství Evropy v autokrosu v Přerovské rokli, a do konce seriálu tak zbývají už pouze dva podniky v Maďarsku a Francii. Po šestém letošním vítězství má titul jistý v Touring Autocross maďarský jezdec Tamasz Karai se Škodou Fabia.

Ani v Přerově nenašel Karai soupeře, který by mu překazil cestu za dalším titulem. V první sérii rozjížděk vyhráli své jízdy Karai i Fejfar, ale náš jezdec byl o chlup rychlejší, ale poté motor jeho Fabie řekl dost a bylo po nadějích. Dnes už je motor u nizozemského ladiče Mike Callaghana, aby mohl Fejfar startovat už tento týden v Maďarsku a uhájit evropské stříbro.

Ve finále se do první řady postavili vedle Karaie ještě Ota Výborný s Mitsubishi Colt a Miroslav Neumann s Mitsubishi Lancer. Tři kola se snažil Výborný držet krok s Karaiem, ale jeho boj byl marný. Za třetím Neumannem projel cílem čtvrtý Rus Ervandian s VW Polo a Ladislav Brožek s Fordem Focus.

Největší radost udělal divákům stejně jako vloni Jakub Kubíček, který po celý víkend podával skvělé výkony s největšími, o generaci staršími soupeři. V první i v druhé jízdě dojel druhý vždy za Callaghanem, třetí jízdu vyhrál před Stubbem. Do první řady se postavil jako třetí nejrychlejší vedle několikanásobného šampiona Bernda Stubbeho a Nizozemce Terry Callaghana. Létající Holanďan vyrazil od startu jako střela sledován Stubbem a Kubíčkem. V druhém kole se Kubíček perfektním manévrem dostal před Stubbeho a začal útočit na Callaghana. Ve čtvrtém kole nezvládl Holanďan stroj a po jezdecké chybě ze závodu odstoupil. Tím se otevřela cesta Kubíčkovi, ale jestli si někdo myslí, že měl vítězství jisté, tak se mýlí. Z druhého místa útočil nebezpečně Francouz Thomas Anacleto, ale Kubíček si nenechal první místo ujít a druhý zlatý evropský věnec byl doma, a to i s poloprázdnou pneumatikou. Třetí dojel Nizozemec Wiely Albers. Z našich se prosadil už jen pátý Ladislav Hanák, zatímco Stubbe dojel po ráfku sedmý. Smolný den si opět připsal bohužel Petr Turek. První jízdu sice vyhrál, v druhé už odpadl a do další už nenastoupil. Škoda, závod měl velice pěkně rozjetý.Už jen kvůli tomuhle finále se vyplatilo do Přerově přijet.

V divizi 1600 se radoval z první místa Lucemburčan Kevin Peters, jenž odolal útokům Němce René Mandela a porazil jej o těsných osm desetin sekundy. Třetí místo vybojoval Vít Nosálek, zatímco Oldřich Musil a Radek Jordák byli klasifikováni na 8. respektive 9.místě.



Super Buggy

1.Kubíček Jakub
2.Anacleto Thomas
3.Albers Wiely
4.Hinnenkamp Andre
5.Hanák Ladislav


Průběžné pořadí
1.Stubbe Bernd104
2.Hinnenkamp Andre89
3.Kubíček Jakub77
4.De Jong75
5.Hanák Ladislav70




Buggy 1600

1.Peters Kevin
2.Mandel René
3.Nosálek Vít
4.Feuillade Johny
5.Anacleto Davia


Průběžné pořadí
1.Mandel René96
2.Buddelmeyer Michael92
3.Anacleto Davia83
4.Peters Kevin78
5.Nosálek Vít77




Touring Autocross

1.Karai Tamasz
2.Výborný Ota
3.Neumann Miroslav
4.Ervandian Matvey
5.Brožek Ladislav


Průběžné pořadí
1.Karai Tamasz137
2.Fejfar Václav97
3.Neumann Miroslav88
4.Výborný Ota74
5.Ervandian Ashot73




Junior Buggy

1.Tříska Václav
2.Prokop Adam
3.Franc Radek
4.Nikodem Petr
5.Vaněk Milan


Průběžné pořadí
1.Šmíd Filip112
2.Tříska Václav110
3.Nikodém Petr96
4.Furazhkin Matvey73
5.Munkler Kevin69



J.Lasík 18.8.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar