Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Kozákov přivítá Edda cup do vrchu

Na Kozákov se chodí jednak kvůli krásným výhledům, jednak na drahokamy, ale teď v sobotu 6. září sem můžete zavítat na závod automobilů do vrchu, který zahájí poslední třetinu seriálu Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu – Edda cupu.

Vrcholící boj o tituly ve všech třídách, slibuje napínavé sportovní zápolení a vzhledem k nasazení s jakým se v Edda cupu bojuje nejen o pření příčky, očekáváme závody, které mohou uspokojit i velmi náročné diváky. Velké souboje slibuje např. třída produkčních šestnáctistovek, kde budou na startu všichni favorité R. Pecina, J. Fikota jr., T. Omelka, A. Široký.

V nejsilnějších produkčních vozech se všichni těší na duel M. Lva na Subaru s J. Hákem na Mitsubishi. Ve třídě závodních speciálů do 1600 ccm nejvíce pozornosti získává soupeření M. Černého a D. Černého.
V nejsilnějších závodních speciálech patří k největším favoritům T. Kučera a T. Košek na Mitsubishi, zajímavostí v této třídě bude start domácího Jiřího Ulipa na Audi Sport Quattro S1.

Velkou a diváky oblíbenou část startovního pole tvoří historické automobily, kde k nejsledovanějším patří souboje T. Nerudy a J. Vosmeka na škodovkách, I. Krále s VW Golf a E. Patery s Peugeotem 205 ve třídě do dvou litrů, kvalitní sport předvádějí i např. J. Srnský jr se Škodou 130 LR a Petr Žáček s Audi Quattro Sport.
Závod začne dvěmi tréninkovými jízdami v 8 hodin, po jejich skončení a polední přestávce odstartuje startmaršál první vůz do závodu v půl jedné. Závodní jízdy na sebe plynule navazují, průjezd posledního závodníka se předpokládá v šestnáct hodin, operativní úpravy harmonogramu jsou možné podle průběhu závodu. Do hodiny po projetí posledního jezdce cílem dojde v prostoru parkoviště závodních strojů k dekorování nejlepších v jednotlivých třídách.

Pro návštěvníky budou vyhrazeny divácké prostory, z bezepčnostních důvodů budou vyznačeny zakázané prostory, v kterých se v průběhu závodu nesmí nikdo zdržovat. Vstup na závody je zdarma, stejně jako tištěný průvodce sezónou Edda cupu, který představuje aktéry seriálu, nabízí přehled všech tratí a další informace. Podrobnější informace k závodu a celému seriálu lze nalézt na webových stránkách: http://edda.cz/mscrdovrchu

Organizátoři i závodníci zvou srdečně všechny příznivce automobilových závodů k trati kozákovského závodu, přejí jim mnoho zajímavých zážitků a prosí je, aby při sledování rychlých strojů nezapomínali na zdravý rozum, respektovali vyznačené divácké prostory a bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů tak, aby závody mohly proběhnout bezpečně a bez komplikací na vysoké úrovni odpovídající Edda cupu.




J.Malík 2.9.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar