Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

2014 Chevrolet Corvette - Stingray se vrací

Chevrolet dnešním debutem nového modelu Corvette Stingray znovu definuje pojem moderní výkonnosti. A jedině Corvette s perfektní vyvážeností technologie, designu a výkonu může být nositelem pojmenování Stingray.

2014 Corvette Stingray je dosud nejvýkonnějším standardním modelem s výkonem 450 k (335 kW) a točivým momentem 610 Nm. Je schopným zrychlit z 0 na 60 mil /h pod 4 sekundy a dosáhnout příčné zrychlení přes 1g v zatáčkách. Očekává se také, že se bude vyznačovat i nejlepší spotřebou mezi modely Corvette, lepší než 26 mpg (cca 9,1 l/100 km) EPA současného modelu.
Nová Corvette Stingray má s předchozí generací společné jen málo. Využívá novou rámovou strukturu a podvozek, nový pohon a podpůrné technologie i nový design exteriéru i interiéru.
Mezi nejvýraznější prvky patří interiér s dílci ze skutečného karbonu, hliníku a kůže, na výběr jsou dvoje nová sedadla - obě s lehkými hořčíkovou rámy pro vynikající podporu - a dvojité osmipalcové konfigurovatelné obrazovky řidiče / infotainmentu
Pokrokové technologie pro řidiče, včetně pětipolohového Drive Mode Selector, kterým se nastavuje 12 atributů vozu pro přizpůsobení řidičova prostředí a nová sedmistupňová manuální převodovka s Active Rev Matching, který doporučuje změnu převodového stupně a zohledňuje otáčky motoru pro perfektní řazení
Nový motor 6,2 l LT1 V8 využívající pokrokové technologie včetně přímého vstřikování, Active Fuel Management, kontinuální variabilní časování ventilů a pokrokový spalovací systém, který produkuje vyšší výkon při nižší spotřebě paliva.
Lehké materiály včetně kapoty a odnímatelného střešního panelu z uhlíkatých vláken, kompozitové nárazníky, dveře a zadní panely, podvozkové panely z uhlíkatých nanokompozitů a nový hliníkový rám, pomáhají posunout hmotnost a dosáhnout optimální rozložení hmotnosti 50/50 a poměr hmotnosti a výkonu na světové úrovni.
Součástí elegantního exteriéru jsou světlomety, využívající vysoce svítivé diody a v závodech ověřená aerodynamika vytvářející nízký odpor vzduchu, jakož i prvky zlepšující stabilitu a jízdní vlastnost.
Z51 Performance Package pro jízdu na okruzích obsahuje: diferenciál s elektronicky omezeným prokluzem, mazací systém se suchou vanou, integrální chlazení brzd, diferenciálu a převodovky a aerodynamickou výbavu, která ještě více zlepšuje stabilitu ve vysokých rychlostech
„Stingray je jedním z posvátných jmen automobilové historie" říká Ed Welburn, viceprezident GM pro globální design. „Věděli jsme, že toto jméno nesmíme použít, pokud auto nebude skutečným nositelem tohoto odkazu. Výsledkem je nová Corvette Stingray, která se odpoutává od tradice, ale stále zůstává všude na světě rozeznatelná jako Corvette."
Vůz se bude vyrábět v závodě GM Bowling Green, Ky., který prošel rekonstrukcí za 131 milionů USD, včetně 52 milionů USD nákladů na novou karosárnu, která poprvé bude vyrábět v rámci koncernu hliníkový rám.
2014 Corvette Stingray se začne prodávat během třetího čtvrtletí 2013.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar